“Életem utolsó szakaszához érkeztem” –2021. júliustól elhelyezik Sümegről Barsi Balázs atyát

“Életem utolsó szakaszához érkeztem” –2021. júliustól elhelyezik Sümegről Barsi Balázs atyát

“Életem utolsó szakaszához érkeztem” – elhelyezik Sümegről Barsi Balázs atyát

Júliustól Sümegről Szécsénybe, a novícius házba helyezik át Barsi Balázs ferences szerzetest, aki 25 éven keresztül szolgált a Veszprém megyei településen. A lelkigyakorlataival ismert és elismert Balázs atya üzenetében nyugalmat kér az emberektől, illetve külön hangsúlyozza, hogy senki ne találjon ki összeesküvés-elméletet az áthelyezés kapcsán.

“Kedves Testvérek!
Elöljáróim Sümegről Szécsénybe helyeztek a novicius házba, örömmel és lelkesedve megyek, mint ahogy 24 éven át örömmel és lelkesedéssel voltam Sümegen. Amikor a mi urunk Jézust tartóztatni akarták ezt mondta: „más városokban is hirdetni kell Isten országát“ (Mk 1,38).

Kedves, testvérek, hogy ne költsetek a helyezésem mögé kitalált történeteket, netán összeesküvés-elméletet. Elöljáróim úgy döntöttek, hogy a szerzetes újoncok mellett jó ha ott van csendes jelenlétével egy idősebb testvér, hiszen a többiek fiatalok. A 25. sümegi év legyen láthatatlan, csendes jubileumi év, amelyet már Szécsényben töltök.

Életem utolsó szakaszához érkeztem. Hagyjatok ebben az évben visszavonultságban engem. Pál atya és Árpád atya email címén ne keressetek, mert azzal nekik adtok többlet feladatokat. A lelkigyakorlatok is szüneteljenek a régi formában.

Még Sümegen vagyok 2021.július 14-ig bezárólag.

Mindenkinek mindent megköszönve imádságaimban hordozlak Benneteket szeretettel: Balázs atya
Sümeg, 2021.május 3.

www.mandiner.huA Barsi Balázs OFM Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Barsi Balázs OFM Csapata